Christian Merle

Christian Merle

President del consell d’administració
Nascut el 1953, Christian Merle és llicenciat de la Universitat de Ciències Polítiques de París i té un Màster en economia per la Universitat de París I (Panthéon Sorbonne).

Entre 1977 i 1987 va exercir diverses responsabilitats, principalment en l'àmbit de la supervisió prudencial de les entitats de crèdit per la Banque de France i el Ministeri de Finances (Direcció del Tresor francès). De 1987 a 1990 va representar al Ministeri de Finances a Nova York (Representant del Tresor francès en els EUA).

Al 1990, Christian va iniciar una carrera en la banca comercial que el va portar a ocupar llocs de direcció general en els principals grups bancaris europeus (Crédit Agricole, Indosuez, EspiritoSanto Group, Banca Intesa, Crédit Lyonnais). Ha dirigit o supervisat institucions bancàries a França, Suïssa, Itàlia, Espanya i Portugal. En particular, va ser CEO de Banca Intesa (en l’actualitat, IntesaSanpaolo) de 1998 a 2003.

Al 2003 a París, va treballar com a banquer d'inversions en qualitat de Soci Director en petites estructures especialitzades (Gimar & Cie, Mandel Partners) especialment per a una clientela d'institucions financeres.

Al 2013, va fundar una firma de consultoria a Ginebra (Merle & Partners) que presta serveis d'assessorament estratègic principalment a executius de banca comercial i privada, particularment a Suïssa, França i Itàlia.

Christian també és administrador independent en diversos consells d'administració: President de Banque Morval (Ginebra), President de IntesaSanpaolo Private Banking Switzerland (Lugano), Conseller i President del Comitè d'Auditoria de Vall Banc (Andorra).

<< tornar