Què és un family office?

Les persones més acomodades són hàbils, exigents i frugals. Busquen a comprar amb els seus diners les millors oportunitats, i esperen privacitat i una atenció personalitzada.

En general, quan més gran és l'èxit assolit, més complicada es torna la vida. No obstant això, els seus principals objectius segueixen sent mantenir la seva bona salut i protegir la seva seguretat financera i la seva tranquil·litat de consciència. I els seus problemes també solen ser comuns: els seus fills es fiquen en problemes; els seus pares es posen malalts, i de vegades, també s'enfronten a problemes conjugals.

Tractant-se del seu patrimoni, moltes famílies acomodades desconfien dels agents comercials dels bancs, firmes de corretatge o companyies d'assegurances. Coneixen bé la diferència entre el valor i les recomanacions dels comercials de les entitats financeres i l'assessorament realment professional, objectiu i personalitzat. Resulta impossible per a un assessor financer proporcionar un assessorament en matèria d'inversió totalment objectiu si la seva remuneració varia, en gran mesura, en funció del tipus d'inversions que recomana. És impossible que un assessor sigui completament transparent si rep una remuneració per vendre productes als seus clients. Les grans institucions financeres, amb centenars de milers de clients i milers d'empleats, han de dissenyar productes i serveis basats en el que la majoria dels seus clients compraran, no en els desitjos ni necessitats d'un individu en específic.

Aquestes famílies fan ús dels productes de les grans institucions financeres. No obstant això, quan es tracta dels seus assumptes més importants com els seus negocis, les finances i altres assumptes familiars, exigeixen els millors productes i un nivell de servei i rendiment de comptes que únicament poden oferir els Family Office privats.

Un Family Office proporciona un assessorament professional excepcional i objectiu, i ofereix una dedicació completa a les necessitats i desitjos d'un nombre reduït de famílies. És la lleialtat, el professionalisme i l'atenció personalitzada que presten els Family Office, el que atrau a les famílies més hàbils i acabalades. Els professionals dels Family Office no venen productes als seus clients. Vostè no esperaria que un advocat, un metge o un sacerdot li vengués productes; perquè el representen personalment, i són remunerats únicament per vostè i ningú més.

Alkimia Capital és un Family Office basat a Andorra i té per l'objectiu ajudar-lo amb totes les seves necessitats, ja siguin de negocis, professionals o altres assumptes familiars sensibles i privats.

Des d'una perspectiva financera, li oferim l'opció de rebre 3 tipus de serveis diferents:

Gestió discrecional d'actius: ens encarreguem discrecionalment de prendre decisions en la inversió de la seva cartera, en base a les seves fites i objectius financers respecte al seu perfil de risc.

Assessorament en inversió: identifiquem, avaluem i supervisem les seves inversions, buscant i seleccionant les firmes de gestió d'inversió més qualificades, fiables i que minimitzen el risc. L'objectiu és maximitzar els beneficis que pot obtenir dels millors serveis disponibles, sempre basant-se en les seves fites i objectius financers respecte al seu perfil de risc.

Control i supervisió d'inversions: supervisem als seus altres assessors d'inversió (com un organisme de control que supervisa a altres empreses financeres).

Pel que es refereix a negocis, assumptes professionals i privats, podem atendre la majoria de les necessitats de les famílies acabalades, adaptant-nos a les seves necessitats específiques. Aquestes podent dur-se a terme internament quan disposem de la capacitat per fer-ho, o bé utilitzant a tercers, en qual cas seleccionem els professionals més adequats i els supervisem.